Vi anbefaler at dere går igjennom deres bestilling for å forsikre dere (og oss) at alt er som det skal. Sett alle elementene på kjøl.
Her finner du beskrivelse av både fremgangsmåte og tilberedningsmetode av menyen. Den er klar til bruk, og etter enkel og kort tilberedning er maten klar til servering.
Vi har også laget en instruksjonsvideo hvor du får vår versjon på anretning av de tre nyttårsrettene.
Vi anbefaler at menyen leses godt igjennom innen start og at alle elementene i kassen settes på kjøl (ca. 4-5 grader)
Nedenfor har du en sjekkliste, så du raskt kan få et overblikk over innholdet i pakken:
Start med å slå ovnen på 200 grader (gjerne varmluft) og finn en liten gryte til bisquen. Hell over biquen i gryten og la den varme seg opp ved lav varme. Rør i gryten med jevne mellomrom, slik at det ikke setter seg i bunnen.
Mens bisquen varmes, finner du fisken fram. Gi fisken litt olivenolje eller nøytral olje på overflaten samt en smule salt. Sett fisken i ovnen i 8-10 min ved 200 grader. Finn dype tallerkener frem til hele selskapet, ca 1 minutt før fisken er ferdig.
Anretning:
Grønnsakene plasseres i midten av tallerkenene. Den ferdig tilberedte fisken plasseres deretter på toppen av grønnsakene. Bisquen helles rundt og en t-skje urteolje dryppes i perler rundt omkring i bisquen. Benytt det som ønskes fra urteblandingen som pynt på retten.
Allergener: Melk, Fisk, Skalldyr
Ovnen skrues opp til 220 grader. Steike og potetene settes i ovnen sammen med rødbetene. Steiken skal ha ca. 12 min, eller en kjernetemperatur på 54 grader. Ta kjøttet ut og la det hvile i 10 min, med sølvpapir over.
Potetene og rødbetene har nå fått 22 min, og de tas ut. I mellomtiden helles gulrotpureen og saus i hver sin gryte. La det lune seg ved svak varme, mens elementene i ovnen blir ferdige.
Utskjæring av oksestek:
Finn gjerne en i selskapet, som har styr på å skjære kjøtt, da dette er meget avgjørende for mørheten. En god hovedregel er, at man alltid skjærer mot kjøttfibrene. Skjær kjøttet i ønsket tykkelse (vi anbefaler 1,5 cm). Det er viktig å gi kjøttet godt med salt etter utskjæringen.
Anretning:
Gulrotpureen trekkes med en skje på tallerkenen. Plasser potetene og kjøttet over pureen og pynt med den grillede løken og syltede bær. Hell litt saus på retten, og så er det klart til å bli servert!
Allergener: Melk, Svoveldioksid, Sulfitter
Sjokolademousse, formet som quenelle, har godt av å komme opp på minimum romtemperatur. Dette kan gjøres ved å la den stå på kjøkkenbordet, når kassen pakkes ut.
Anretning:
Quenellen anrettes på tallerkenen etter ønske. Den tropiske creme plasseres med en t-skje under Sjokolademoussen. Til sist pyntes hele retten med crumble og en urt fra blandingen.
Allergener: Melk, Hvete
Utstyr
Du trenger følgende:
Olje: oliven/nøytral
Salt & pepper
Ovn/komfyr
Tallerkener til servering
Kniver
Diverse skjeer
Vi anbefaler at menyen leses godt igjennom innen start og at alle elementene i kassen settes på kjøl (ca. 4-5 grader)
Nedenfor har du en sjekkliste, så du raskt kan få et overblikk over innholdet i pakken:
Finn en liten gryte til suppen. Hell over suppen i gryten og la den varme seg opp ved lav varme. Rør i gryten med jevne mellomrom, slik at det ikke setter seg i bunnen.
Mens suppen varmes, finner du grønnsakene fram. Finn dype tallerkener frem til hele selskapet.
Anretning:
Grønnsakene plasseres i midten av tallerkenene. Suppen helles rundt og en t-skje urteolje dryppes i perler rundt omkring i suppen. Benytt det som ønskes fra urteblandingen som pynt på retten.
Allergener: Melk
Finn en skjele og ha rikelig med vann i. Det er viktig at vannet er godt saltet. Det skal smake av ferskt sjøvann. Tortelloni må være i det kokende vannet i ca 5 minutter. Mens du venter på at vannet skal koke, setter du rødbetene inn i ovnen på 200 grader. De må ha minimum 10 minutter.
I mellomtiden helles gulrotpureen samt saus i hver sin gryte. La det lune seg ved svak varme, mens de andre elementene blir ferdige.
Anretning:
Gulrotpureen trekkes med en skje rundt på tallerkenen. Legg den kokte tortellonien i pureen med mellomrom mellom lagene. Legg rødbeten separat, også i pureen. Til slutt tilsettes den oppvarmede sausen i retten og pyntes med friske urter. Hell litt saus på retten, og så er det klart til servering.
Allergener: Melk, Hvete
Sjokolademousse, formet som quenelle, har godt av å komme opp på minimum romtemperatur. Dette kan gjøres ved å la den stå på kjøkkenbordet, når kassen pakkes ut.
Anretning:
Quenellen anrettes på tallerkenen etter ønske. Den tropiske creme plasseres med en t-skje under Sjokolademoussen. Til sist pyntes hele retten med crumble og en urt fra blandingen.
Allergener: Melk, Hvete
Utstyr
Du trenger følgende:
Olje: oliven/nøytral
Salt & pepper
Ovn/komfyr
Tallerkener til servering
Kniver
Diverse skjeer
Storgata 10
0155 Oslo
Storgata 10
0155 Oslo
info@bassosocial.no
+47 81503284
Bestill bord i perioden
Mandag: 17 - 20
Tirsdag - Torsdag: 17 - 21
Fredag - Lørdag: 16 - 21.30
Søndag: 16 - 21